5G VADİSİ'NDE İNSAN KAYNAĞINA YATIRIM


BTK ev sahipliğinde 5G ve Ötesi Ortak Lisansüstü Destekleme Programı Mutabakat Zaptı İmza Töreni gerçekleştirildi.

5G Vadisi tarafları olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Hacettepe Üniversitesi (Hacettepe), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi (Bilkent), Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (Turkcell), Türk Telekomünikasyon A.Ş. (Türk Telekom) ve Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. (Vodafone) işbirliğinde 5G Vadisi çalışmalarını son hızıyla devam ettiriyor. 

5. Nesil (5G) ve Ötesi mobil haberleşme teknolojilerine Türkiye’yi hazırlamak amacıyla bir ekosistem oluşturulması yoluyla yerlilik ve millilik oranını arttırmak hedefi doğrultusunda kurulan 5G Vadisi Açık Test Sahası, hem 5G ve Ötesi testlerin yapılabileceği yazılım, donanım ve sistem test altyapısının kurulumu için çalışmalarını sürdürüyor hem de 5G ve Ötesi konularda nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda BTK, Hacettepe, ODTÜ, Bilkent, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone arasında imzalanan 5G ve Ötesi Ortak Lisansüstü Destekleme Programı ile bilgi, iletişim ve haberleşme teknolojilerinde ekosisteme dâhil tüm paydaşların desteklenmesi adına 5G ve Ötesi yeni nesil haberleşme teknolojileri ve dijital dönüşüm konularında çalışacak nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi hedefleniyor.
 
5G ve Ötesi Ortak Lisansüstü Destekleme Programı kapsamında eğitim desteği alacak nitelikli insan kaynağının, Ülkemiz ile dünya pazarlarında yer alacak yerli ve milli katma değeri yüksek ürün ve teknolojilerin geliştirilmesinde kritik rol oynayacağı öngörülüyor. Ayrıca program kapsamında desteklenecek öğrencilerin, ileri iletişim teknolojileri üzerine sürdürülebilir yetkinlik oluşturması ve yapacakları tez çalışmalarıyla patentler, projeler ve makaleler gibi çok çeşitli formlarda çıktılar üretmesi hedefleniyor.









Copyright © 2017 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Her hakkı saklıdır